Gevalia

Nja inte för att jag dricker kaffe men jag ahde i alla fall oväntat besök igår. Sofia kom förbi på kvällskvisten och vi åkte till världens bar och plockade med oss en varsin hamburgertallrik hem. Mums! Sedan låg vi och slöa i soffan och kollade på amerikanska Paradise Hotel och kände oss lite för mätta. Idag ska vi iväg och träna igen och det kan nog behövas. Hehe!

Idag har Peter introducerat Philemon Arthur and the Dung för mig. Hur kan jag missat dessa underbara låtar är för mig en gåta. Detta är så dåligt så det är genialiskt. Lyssna själva!




Och min favvorit än så länge.





Läs det här, de är helt underbart. Haha!

Philemon Arthur and the Dung är en mystisk musikgrupp från någonstans i Skåne, bestående av de två medlemmarna Philemon Arthur och the Dung. Vilka som döljer sig bakom pseudonymerna är förmodligen bara känt av ett fåtal personer på skivbolaget Silence, där gruppen haft skivkontrakt sedan skivdebuten år 1971.

Ett envist rykte gör gällande att det skulle vara antingen Thomas och Mikael Wiehe eller bandet Risken Finns[1], men Philemon Arthur och the Dung själva menar att de inte vill låta det komma ut vilka de är eftersom de bor i en liten by i nordvästra Skåne där alla känner alla.

Musiken är inspelad på rullbandspelare med knastriga mikrofoner och framförs på gitarr, dragspel och vad som finns tillhands i ett hushåll - kastruller, stekpannor, kakburkar, stolar, element m.m. Texterna varierar från rent nonsens, över djupsinniga och humoristiska betraktelser över livet, till socialt medveten satir om samhällsfenomen som uteliggare, miljöförstöring och jakt.

Gruppens egensinniga musik som skiljer sig från hur de flesta tycker att popmusik ska låta gör att man antingen älskar eller hatar dem. Band som bob hund har inspirerats mycket av dem[1]. Det var för övrigt Philemon Arthur and the Dung som upptäckte bob hund genom att vidarebefordra en demokassett de hade fått till Silence.

År 1972 chockades det svenska musiketablissemanget när gruppen tilldelades en Grammis för det självbetitlade albumet från år 1971, och delvis som en följd av detta lades Grammisgalan ned i 15 år.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Tack för igår gumman.

2009-01-21 @ 10:28:52
Postat av: Sanna

Tack själv!

2009-01-21 @ 14:05:02
URL: http://universalappeal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback