Peter Pan: Tillbaka till landet Ingenstans

Låg just och titta på Peter Pan 2 på 4:an. Mysigt att ligga och slöa så här på morgonen med kissen i knät och köttbullemackor och julmust på bordet. Julen är bra mysig fast den är över. Filmen måste jag säga är bättre än 1:an. Alltid svårt med uppföljare men den här var bättre.

"Amerikansk animerad familjefilm från 2002. Svenskt tal. Andra världskriget pågår för fullt och den enda glädjen lilla Danny har är när hans mor, Wendy, läser sagan om Peter Pan för honom. Hans tolvåriga syster, Jane, tycker att de påhittade historierna är larviga. Men när Jane blir kidnappad av den grymme Kapten Krok och forslad till landet Ingenstans inser hon att det inte är påhittade historier. "

image219

3/5
i betyg. En stark 3:a skulle jag vilja tillägga.

I Am Legend

I Am Legend (2007) såg jag igårkväll. Denna blogg har nog gått från modeblogg, dagbok till filmblogg. Ser så mycket film nu så jag får fyrkantiga ögon. Filmen började lite segt och det tog ett tag att komma in i den. Tycker upplägget var dåligt. Tillbakablickar istället för början till slut. Själv hade jag viljat se mer av hur allt gick till i början. Ska ju inte avslöja för mycket för er som inte sett den. Själv tycker jag att det var en besvikelse då jag hade förväntat mig mer av en blockbuster som den här.

"Years after a plague kills most of humanity and transforms the rest into monsters, the sole survivor in New York City struggles valiantly to find a cure."

image218

3/5 i betyg. Förväntningarna på denna film var att det skulle bli en 5:a men inte då.
Tycker den var ganska tråkig och fånig men den hade sina stunder. En medelbra film alltså.

saw IV

Saw IV (2007) har jag med hunnit se men inte hunnit betygsätta. Mycket film blir det så här i juletider. Måste säga att den var i alla fall bättre än 3:an men fortfarande inte lika bra som den första. Vid det här laget blir man ju varken äcklad eller rädd längre. Dax att sluta upp med uppföljare på den här. Även om det är upplagt för en 5:a.

"Jigsaw and his apprentice Amanda are dead. Now, upon the news of Detective Kerry's murder, two seasoned FBI profilers, Agent Strahm and Agent Perez, arrive in the terrified community to assist the veteran Detective Hoffman in sifting through Jigsaw's latest grisly remains and piecing together the puzzle. However, when SWAT Commander Rigg is abducted and thrust into a game, the last officer untouched by Jigsaw has but ninety minutes to overcome a series of demented traps and save an old friend or face the deadly consequences."

image217

3/5
i betyg. Skulle kunnat vara lite läskigare för min del.

Happily N'Ever After

Såg precis på Happily N'Ever After (2007). Inte världens bästa film precis. Hade hoppats på att den skulle vara lite mer genomtänkt som Hoodwinked. Detta var en askungensaga sedd från en annan vinkel och med lite humor. Några av huvudpersonerna hade fått röster av Sigourney Weaver, Sarah Michelle Gellar och Andy Dick. Andy hörs även som röst i många andra filmer nu för tiden. Bland annat Hoodwinked som jag nämnde tidigare. Det är en bra film så se den istället.

"An alliance of evil-doers, led by Frieda (Weaver), looks to take over Fairy Tale Land. But when Ella (Gellar) realizes her stepmother is out to ruin her storybook existence, she takes a dramatic turn and blossoms into the leader of the resistance effort."

image216

1/5 i betyg. Det har gjorts bra mycket bättre filmer på gamla sagor.

Morgon och nyårslöften

God morgon världen. Idag blir det mellandagsreashopping för hela slanten. Det vill säga nada då jag är pank som ett as efter den här julen. Men vi får la se hur det går. Håller redan på att fundera ut vilka nyårslöften jag ska ha i år som jag ska skita i efter 1 vecka.

Här är de jag kommit på än så länge:

1. Gå ner 5 kg och stanna där.
2. Inte äta mer en 1 påse chips i veckan. (kan ju hjälpa löfte nr 1)
3. få ordning på min ekonomi.
4. hålla ordning efter mig hemma.
5. bli bättre på att höra av mig till folk och hitta på saker.
6. Hälsa på mina föräldrar mer.
7. Äta nyttigare och på fasta tider. (kan underlätta nr 1 det med.)
8. Inte sitta uppe på nätterna så mycket.
9. Partaja mer. Man lever ju bara en gång. Njut av livet!


Som sagt. Detta kommer jag antagligen vara lika dålig på nästa år som jag var i år. Skärpning får det bli.

image215


The Last Mimzy

Såg precis The last mimzy. Mycket bättre än jag trodde. Gillar att man inte riktigt viste vad som skulle hända. En bra äventyrsfilm i nutid. Har någon märkt att jag är tokig i barnfilmer eller? Haha! På sista tiden har det blivit en del såna.


"Two siblings begin to develop special talents after they find a mysterious box of toys. Soon the kids, their parents, and even their teacher are drawn into a strange new world and find a task ahead of them that is far more important than any of them could imagine."

image214

4/5 i betyg eftersom jag är tokig i fantasy/SiFi/äventyr. Mycket bra barnfilm!

Julen

Har inte hunnit med att blogga då jag har haft full rulle. Först fyllde jag år den 22:e. Hade partaj/uppesittarkväll den 23:e. Firade julafton med sambons familj den 24:e. firade med min familj den 25:e och träffade kalles andra sida av familjen och firade jul den 26:e. Har alltså träffat 3 tomtar och ätit 4 julbord under julen. Börjar bli lite väl mycket nu. Idag blir det nog ner på stan en sväng på mellandagsrean. Fick massa bra saker men måste nog byta lite grejer då det inte passar riktigt som synd är.

Han i alla fall slappna av lite under julen. Såg så klart lite film men orkar inte betygsätta de nu. Det vart i alla fall de här filmerna.

image210image211image212image213

Gratis bio

Med hjälp av den här sidan kan ma få gratis biobiljetter eller pressentkort. Ser mycket bra ut. Inte så svårt att få ihop poäng till en biobiljett då det bara är att klicka rint lite på en del sidor eller regestrera sig för nyhetsbrev eller shoppa från någon onliebutik.

Regestrera er ni mid om ni är suga på gratis bio i vintermörkret. Om ni använder min länk här så får ni 25 poäng extra. Lycka till!

http://www.gratisbio.se

Nattens film

Det blev en riktigt julig film i natt. Såg Elf som går klockan 21 på kanal 5 på lördag. Har sett den förut men kom inte ihåg så mycket. Lite lagom rolig och tokig. Typiskt amerikanskt fjäskigt slut men det är ju så det ska vara. Fick lite mer julkännsla efter att ha sett den i alla fall.

image209

3/5 i betyg. Helt klart värd att se så här i juletider.

Mitt soundtrack

För er som undrar varifrån mitt nick kommer.



Min favvolåt när jag var liten från serien Jem and the holograms.
Fortfarande lika bra som då.

Pysslat

Nu har jag så här på natten suttit och pysslat. Har fixat lite med ellens julklapp och slagit in hennes och gunillas. Tänker inte avslöja vad det är för något men bra blev det. Julklappslistan är långt ifrån klar. Här är en översikt för mig själv.

Mamma/pappa - ?
Uffe/Pernilla - ?
Annika/Pär - ?
Samuel/Melinda - ?
Malin - Vet vad jag ska köpa
Julia - Klar
Josefin - Nästan klar
Oscar - Klar
Willhelm - Klar
Edvin - ?
Alva - ?
Kalle - Klar

Ellen - Klar
Gunilla - Klar
Johanna - Klar
Sofia - ?
Karin - Nästan klar
Christian - Vet vad jag ska köpa

image208

Frost

Jag har äntligen tagit tag i det. Frosta ur frysen alltså. Det var på tiden kan man säga då det är mer frost än mat där i. Katterna sitter och leker med vattendropparna som faller från översta hyllan. Ibland önskar man att man var katt. De är så lättroade. Tittade nyss på star wars på tv. Har säkert sett alla filmerna mellan 5 och 10 gånger nu. De äldra har jag ju så klart hunnit se fler gånger. Men star wars är ju alltid bra hur man än gör. :) Är lite kär i Qui gon jin med. Blir alltid så ledsen när han dör. Ikväll blir det till att se Elf tror jag. Kan inte se den på lördag eller när den nu går på tv. Jag får återkomma om nattens film när jag sett den. Blir mycket film i juletider.

image207

Qui gon jin, alla tiders jedihero.

Bridge to Terabithia

Såg en film till i natt. Den var helt ok måste jag säga. Inte så bra som jag förväntat mig dock men helt klart sevärd. En mysig film om vänskap och fantasi. Måste erkänna att en del tårar framkallades. :)

image206

3/5
i betyg. Lagom bra film. Nästan en 4:a då den berörde mig. Jag är ju lite blödig innan mens. :)

Nattens film

Ja den här var nästan lika dålig som balls of fury. Lyckas inte alls med mitt filmtittande nu för tiden.

Cow Belles
In order to learn how to be responsible, two wealthy teen sisters are forced to work in the family business
by their exasperated father. When company funds goes missing, it's up to the girls to save the day.


image205

1/5 får den i betyg. Fint budskap men långtråkig och förutsägbar.

Sol i sinne, brun inne.

Kom precis hem från stan. Karin och jag solade och blev så där lagomt röda. Får nog bli nåogn mer gång innan jul så man slipper lysa mer än juleljusen. Haha! Sedan vart det en tur på apoteket för att hämta ut tabletterna. Fick ringa i morse och klaga på att de inte kommit in. Nu har jag i alla fall för 3 månader så jag slipper tänka på det ett tag.

Svinpäls (min lilla kisseunge som börjar bli stor nu) har lekt apport med mig idag. Hon är så söt så. Man kastar en liten svart lurrvig boll med pingla i som hon sedan kommer tillbaka med i munnen. Karin det är din boll fresten. :) Sedan har hon börjat byta tänder så hon luktar bajs i munnen. Inte så trevligt då hon gärna ska vara så nära ansiktet hela tiden. Frank (katt nr 2) vägrar fortfarande äta budgetmaten från coop som jag köpt åt honom. Men på torsdag kommer pengarna och då får det bli en tur till djuraffären så han inte försvinner. Man tycker ju han borde äta när han blir hungrig men nu har det gått 3 dagar. Tycker så synd om honom så han får så klart äta av min mat lite.

Nu blir det en tur på tradera igen. Kram på er!

image204
Självklart solar jag också med stövlar på. lol

shoppat

Kunde så klart inte hålla mig. Var ju så billigt. Får bli mina julklappar till mig själv. :)
Det vart en tubtopp med paljetter för 30kr som jag tänker ha som kjol och en blå klänning för 12kr.

image202image203

Skitapotek och stålar

Var nyss ute på stan och skulle hämta ut mina tabletter på apoteket. Min läkare hade sagt att det skulle finnas ett e-recept åt mig så det bara var att hämta ut. Men tror ni det fanns något. Nej nej! Ska ringa och klaga på dom imorgon.

Annars har dagen vart seg. Sov länge och fastnade sedan framför tv:n. Nu har jag suttit och suktat på billiga grejer på tradera. Har shoppingförbud så här i juletider. I alla fall till mig själv. :) Varför hittar man alltid saker man själv vill ha när man ska köpa saker åt andra? Spanat in ett par leopardstövlar i st 36 en rosa klänning och en kjol som går ut om någon timme. Får inte klicka, får inte klicka.. haha!

Nej nu plingade min euroshopperlasange för 12.90 i micron. Jag hatar att snåla och leva på lånade pengar. Snart kommer pengarna in i alla fall och då blir det andra bullar. :)



Tradera

Men kolla in vilka fina skor jag hittade på tradera. Låter som om det är lagom till mina små fötter med. Tjock sula så man går mjukt och skönt trots den höga klacken. Tål nog lite slask med tack vara det. Ska man lägga in ett bud kanske? Tyvärr lite för dyra för mig just nu. Måste ju handla klart julklapparna först. :)

image201

Nattens film

Åh så länge jag sov idag. Kommer inte vara trött än på ett tag. Tack sambo för att du kom hem full i morse och skulle prata som en tok i flera timmar så jag fuckade upp dygnet totalt. :)

Nu blir det film i sängen så klart Sambon kollat klart på pokern.

image200


Manson

Jaha! Vad ska man hitta på idag då? Killen är på Manson i sthlm och jag sitter hemma och glor. Kanske skulle ta tag att städa lite. Nej fy så tråkigt. Är man ensam ska det banne mig vara myskväll med mig själv. Tjejiga filmer och flotta massa gott och ha hemmaspa. Katterna bara sover och sover. Förstår inte varför de envisas med att trängas i sin pedistal från IKEA. Den är ju för liten för bara Frank och nu ligger båda kissarna där.

När jag var yngre tyckte jag Manson var supersnygg på något läskigt sätt.

image199

Paljetter

Måste säga att den här klänningen från hm skulle sitta fint i min garderob. Bajs att den är slut i den här stan. :(

image198

Dagen

Var på stan med bästa kompisen idag. Vart en heldag så vi var helt slut. Shopping är jobbigt! :) Stötte på min frisör och han undrade om det inte var dax för mig att komma snart. Pinsamt! Måste ta tag i håret snart. Annars var dagen mysig. Sov länge i morse och sedan vart det mumsig pizza på stan. När jag kom hem så har jag bara slappat. Lyssnat på kent och lagt puzzel. Verkligen är min puzzelskiva. Den åkte alltid på när jag lägger. :)

Vad ska man göra på fredagar när det inte är Idol på tv? haha!

image197

Modell

Så imorgon ska jag modella igen. Ska bli skoj att ställa sig framför kameran och se trevlig ut. Me like! I morgon blir det rätt lätta jobb med vad jag har hört. Det är tur det eftersom jag har sådan träningsvärk. Kan inte posera allt får knasigt då. hehe!

I dag har jag gjort om hela badrummet. Fick ett litet ryck efter att ha sett äntligen hemma igår. Det blev ok men jag skulle vilja att det fanns något utag där inne så jag kunde sätta in en lampa.

image196

Jullista

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Potatis - Janssons frestelse
På skinkan: Äppelmos - Senap

Söta skor

Supersöta skor! Skulle vara söta till en svart klänning.

image195

Rosa klocka

Kolla in den här fulsnygga klockan från åhlens. haha!

image194

Coolaste conversen ever

Har sett dom på gwen stefani och Alison Pill. Länge velat ha och nu har jag äntligen hittad dom. Vet dock inte om de är lika snygga irl som de var på tv.

image193

Helgen!

Lördagen var en otroligt mysig dag. Var en sväng på IKEA och nördade runt och så klart på Ikano-huset. Åt en superstor tacotallrik som jag gärna skulle proppa i mig just nu. Det vart dåligt med shopping men en del vart det. Kan dock inte säga för mycket ifall att någon skulle fö för sig att läsa min blogg.

I går förmiddag så ringde Ellen och frågade om jag skulle med lite tidigare till linköping. Hon hade vägarna förbi då hon hade vart på namnceremoni för sin systerdotter Embla. Vi skulle nämligen hela gänget till Ellen senare på kvällen och baka. Jag följde med Ellen till hennes föräldrar och satte mig på en av hennes Hästar. Första gången jag red på cirka 10 år. (på häst)

 Aj min bak vill jag lova. Jag kan ju knappt gå idag. Haha! Men fy så skoj det var. Jag red på Canasta och Ellen red under tiden 2 av hennes andra hästar. Ellen som är van att ha lektioner körde hårt med mig. Jag var helt svettig efter några varv i ridbanan. Då hade jag bara bärjat värma upp lite i trav. Hej och hå vilken motion man har. Haha! Att rida är lite som att cykla. Det kommer tillbaka rätt fort men min hållning var nog inte den bästa. Ellen fick hela tiden säga till mig att sträcka på mig. Själv hade jag fullt upp att få hästen på tygeln i gallop på volten. Hjärnan kan inte tänka på för mycket på en gång märkte jag. Allergin gick bra och jag mådde inte allt för dåligt.

Efteråt åkte vi till Ellens lägenhet i stan och duschade och sen kom tjejerna. Vi tryckte i oss lite skinkmackor och glögg och sen började vi baka. Det vart, lussebullar med mandelmassa, lussekatter, mozartkulor, tryffel, fruktbars, mjuk pepparkaka och knäck. pepparkakor orkade vi inte med den här gången så det får bli en annan gång. Vi gick och smååt hela tiden plus att ellen hade en massa godis.

Kan jag säga att jag sov som en stock i natt. Supermätt och helt slut av att nörda runt på ridbanan.

Nej nu ska jag se om min stackars bak klarar av att gå i trapporna idag. Ajaja!

image192
  Ellen på Canasta som jag red igår. Nästa gång ska jag våga mig på att hoppa lite tror jag.


Lördag!

Jaha! Vad ska man hitta på idag då? Killen festade till 9 i morse så han lär inte vara något vidare sällskap idag. Får se om han kvicknar till mot kvällen. Jag var själv partysugen men det dog när jag såg hur dåligt han mådde vill jag lova. :)

En tur på stan så här på dagen kanske skulle sitta fint i alla fall. Är långt efter i julklappshandeln. Nu ska jag blåsa håret. Långt hår torkar ju aldrig. *suck*

image191

Har ni missat denna blogg?

Min bästa vän har en bra sminkblogg för de som gillar att läsa om sånt. Själv är jag superdålig på allt som har med smink att göra. Vet dock vad man har de olika sakerna. Sminkar mig på tok för sällan. :)


Modell och massa stan

Så igår var jag och modellade för expand. Vart dock inte så mycket gjort på grund av lite problem med grejer som inte dök upp som de skulle. Därför blir det mer modelljobb nästa vecka. Vart en långtur på stan med Karin efter jag ätit den dyraste pizzan i mitt liv. Men företaget bjöd så klart. Mycket gott!

Idag var jag på stan med Johanna på förmiddagen. Efter det gick vi hen till henne och väntade på Pernilla och hennes lilla Milo. Supersöt bebis. Fick mata han med flaska medans Pernilla klippte topparna på Johanna.

Nu har jag spelat lite wow men det går segt efter lvl 60 tycker jag. Får se om jag orkar spela lite mer sen. Blir nog att ta igen lite serier som jag missat istället. Kalle är på julfest med företaget så det är lugna gatan hemma. Idol ska jag så klart inte missa.

Testade den här klänningen på Bikbok. Axelbanden kan man ta bort. Supersöt och "vill ha" varning på den.

image190

Dagen på stan

Idag har jag vart med pojkvännen på stan en sväng. Första gången jag kom ut sedan jag vart sjuk. Var härligt att se lite folk och titta lite på julklappar. Köpte dock inget idag förutom mat. Vart en sväng på donken och en bra stund inne på digistore. Fjäskade nästan till mig ett jobb där. Ska dit någon dag och kolla om det finns möjlighet att ta över jobbet efter Kalle om/när han slutar. Levlade till 60 idag med. Bara 10 levlar kvar nu. Nice! Nu ska det ätas korv stroganoff. Peace!

image189

Uppe med tuppen!

Nyvaken och fortfarande inte frisk. Jag som ska modella imorgon. Hur ska det gå? Måste äta mer frukt idag tror jag.

Någon som vet hur man blir av med hosta?


image188

Tacka för frukten

Har precis vart och handlat. Kissarna äter i köket och jag sitter här och ska mumsa på lite frukt. Jag är inte så tokig i frukt men nu när man är sjuk blir man sugen på lite c-vitamin. Det vart en kiwi, apelsin och citron. Sista tvätten är i maskinen och nu ska jag titta på men in trees.

image185image186image187

Kan man ogilla chips?

Ja nästan så. Sitter här och äter Tortillachips med smak av barbecue. Inte alls så gott! Men ner går det.

Chips är ju i alla fall chips hur man än gör.

image184
Nu ska jag titta till tvätten igen. Hörs!

Time to tvätt!

Hatar att tvätta kläder. Springa upp och ner för trapphuset med alla grejer. Därför brukar det bli så att jag sammlar på meg en bra hög innan jag tar tag i att fixa tid i tvättstugen. Varje gång tänker jag att det var sista gången. Sen ska jag minsann tvätta lite grejer hela tiden. Men så blir det som sagt aldrig. Nu sitter jag här med 4 tvättsäckar, påslakan, badrumsmattan och ett överkast. Kommer nog ta hela dagen. :(

Nu ska jag roa mig med att titta på senaste avsnittet av Heroes i väntan på att första tvätten ska hängas upp.

image183

Trött men vaken!

Somnade tidigt igår men vaknade flera gånger under natten. Inte skoj att vakna av att man hostar och snorar som en gris. Nu är jag i alla fall vaken och funderar redan på vad jag ska äta till lunch. Hungrig fast jag nyss ätit frukost.

Skulle gärna äta på dessa söta tallrikar från loftparty.

image182

Mysigaste ljudet!

För er som inte har någon egen kommer här en länk.

Se till att ha ljudet på.
Klicka här!

Vilka trosor!?

Oj! Nu fick jag en sån där chock igen när jag loggade in. Tydligen har jag hamnat på mest aktiva igen.
Jag fattar inte alls hur det där funkar med den listan. Jaja! Skoj i alla fall om folk hittar hit.

Hittade de här sötnosarna på Delias. Finns i tre olika modeller.
image181
Vilken modell använder ni mest?

JUL-FILM

Min favorit Jul-film är så klart The Nightmare Before Christmas. En tradition som jag och min lillasyster haft i många år är att se den på julaftonsnatten. Här är lite söta saker med Jack och Sally.

image180

Spännande värre!

Har precis tittat på My name is Earl, Desperate Housewives och spelat lite wow. Fy vad spännande DH är nu. Ska inte avslöja något för mycket för er som följer det på tv. Men en tornado kommer dra fram och hur det går med alla får man inte veta. Man vet bara en del som klarar sig. Spännande som sagt. Har i alla fall levlat till 57 idag. Bara en levlel kvar till outlands. Skönt! Nej nu ska jag spela vidare. Kram på er!

image179

Julklappstips!

image178

Den här färgglada sötsaken kan man köpa på strawberrynet.com

Sexkakor

Haha! De här tuffa pepparkaksformarna från coolstuff skulle man ha.

image176image177

Svart och silver!

image175

Host, host!

Precis när man tror man håller på att bli frisk från sin förkyldning. Ja då ska det helt plötsligt vända och bli värre. Hostar och snorar som en tok och mår bäst när jag sover. Därför blir det en del sömn. Har i stort sätt legat hela helgen. :( Jaja! När jag blir frisk ska jag ta igen allt jag missat.

image174

Ge hit!

Det är skit att man inte kan beställa till sverige från Forever21. Dessa skor skulle jag gärna äga ett par av.

image172image173