Grilltime

Ska strax iväg och få mig lite mat. I kväll blir det party hos Robert. Ska bli superskoj! Nej nu ska jag ta mig en allergitablett (hatarpollen) och ge mig av. Vi hörs!

A lot to do

I dag har jag en miljon ärenden att fixa med. Bland annat ska jag hämta ut mitt nya pass. Man fick inte le på bilden men jag försökte i smyg i alla fall. Resultatet är att jag ser helt störd ut. haha! Skit samma! Huvudsaken är att man kan resa. :) Fredagsfika på jobbet idag med. Nice!


Och bara så ni vet! Tjejer vill också spela luftgitarr. Domare my ass!

Krusbär



Det är fortfarande april men krusbärsbusken växer så det knakar. Beskärde busken för några veckor sedan och tjena vad den började växa då. Som en rund tät boll är den nu och små små krusbär kan man se. Fortsätter det så här så kan jag knapra krusbär redan i maj kanske.


Sommarplaner


Yeey! Metaltown i stort sätt bokat. Ska bli superskoj. 4 dagar i härliga göteborg.
Bra musik, trevligt sällskap, shopping, liseberg, got mat osv. Kommer bli toppen!

Frank Houdini


Kvällen har spenderats med att kattsäkra uteplasen. Nu hoppas vi att Frank inte kan smita upp på taket längre. :) Sedan har jag börjat lägga plattor där ute. Vilken skillnad det blir. Så mycket mer plats vi kommer få när vi sätter igen den asbabianstora rabbaten (läs jordplätt). Hörde att det kanske skulle komma snö igen så inhandling och plantering av klätterväxt får nog vänta tills i maj. Nu blir det soffhäng. Vi hörs!

Rain



I dag slipper jag i alla fall vattna gräsmattan. :)

HALLÅ GOOGLE


Riktigt komiskt att grejer som bland annat piteå kommun och vänster- center-partiet kommer upp på denna sökning. Google är inte alltid så tillförlitligt. :)

Vardag

Så var det dags att ta tag i livet igen. Helgdagarna är förbi och nu får det vara ett slut på svulleriet. No more påskgodis! Nyttig ska man vara och träna ska man göra. Fast inte räknas det om man bara tar en liten godisbit till eller? :)

Night Visitor



Grannens katt har spenderat hela påskhelgen med att hänga utanför våran dörr. Eller rättare sagt på kvällarna/nätterna. På dagen ser jag inte skymten av henne. Hon är hur gosig som helst när man går ut och hälsar. Frank och Svinpäls är däremot inga fans. De har fått lukta lite på varandra men in får kissen inte komma.  Fast de tycker det är skoj att titta på henne genom fönstret.

Inbjudan


Sitter och filar lite på Sofias och min inbjudan till vårt årliga nördparty. Kommer bli grymt! Förvänta er inbjudan tidigast nästa vecka.

Gaga - Judas


Så här i påsktider så passar det ju bra att lyssna på Lady Gagas senaste.

Too many shoes

Har insett att jag har ett problem. Jag har för mycket skor och kläder. Eller rättare sagt. Jag har för lite plats. haha! Nej men det måste helt klart rensas. Använder ju inte ens hälften av vad som hänger i klädkammaren.

Visst är det konstigt. Hur mycket kläder man än har så har man aldrig något att ha på sig.

Kaos

Just nu är det kaos här. Eller det beror på hur man ser det kanske. Men av någon anledning lyckas jag mest stöka till när jag ska göra iordning här hemma. På uteplatsen står det nu en miljon prylar som väntar på att bli målade, planterade, sorterade och kastade. Inne håller tvättkorgen på att tömmas vilket resulterar i att det nu hänger rena kläder lite överallt. Som sagt! Det blir stökigt av att städa. hehe! Men när det väl är klart sen så blir det ju bra igen. Just nu är jag sugen på en club sandwich.


I Thailand fick man ibland chips till sina mackor. Fler maträtter borde innehålla chips tycker jag. :)

Det tar sig


Gräsmattan är på gång. Men det är också andra gången jag vattnar idag.


Salladen i blomlådan är på väg upp.
Gräslöken och basilikan som är i den andra tar tydligen lite längre tid på sig.

Phjuuu!

Vad varmt det är. Är ute och grejar på uteplatsen och håller på att svettas ihjäl. Gräsmattan behöver typ vattnas 1 gång i timmen känns det som. Men det är inte meningen att klaga. Det är superhärligt! Nu har jag bara ett problem. Jag får inte soffan nerför trappen. Kalle är och fiskar så jag får vänta tills han kommer hem. :(



Dessa möbler var verkligen ett bra köp. Köptes förra sommaren men finns även iår på bauhaus.



Har en sån här bänk från rusta som är en kvarleva från när jag bara hade en balkong. Nu är nog planen att måla den svart och ha den på uteplatsen. När det är grilltime så behövs det alltid extra sittplatser. Den här är liten och smidig och rymmer i alla fall 2 st.

Nya chips?



Någon annan som smakat dessa? Jag tycker de var så där. Fast passar bra till grillat. :)

Fynd



Åh vilken härlig dag det vart idag. Fast kallt i luften tycker jag nog. Ialla fall mot hur det var i går. Här kommer i alla fall bilder på mina kap på hm. Kan ni fatta att jag fick allt detta för 45 spänn. Ok att det kanske inte är några större modepärlor men superbra hemmakläder. H&M:s reor is the shit.

Hoppsan!



Har knappt börjat blogga igen och redan går det nerför. Jag skyller på att jag inte har tid på grund av underbart väder. Vem vill sitta inne då?

I dag har vi vart och kollat lite på uteprylar och växter och tvätta bilen och handlade en massa badrumsrelaterade nyttoprylar. Sedan har vi vart i krokek. Kalle roade sig med att slipa och måla på båten medans jag slappa i trädgården och lekt med hans söta systerdotter. Sedan iväg till Lelle för fika. Förövrigt lever jag i min nya fula byxdress sedan jag köpte den igår. Jaja! Ska visa mina kap någon gång. hehe! Hur som så måste denna clownoutfit (som kalle kallar det) vara det bland det fulaste jag ägt men ohh så skönt. Känns som att strutta omkring i pyamas.

Nej nu blir det film och sedan blir det sängen för min del. I morgon ska det rensar förråd för på kvällen blir det grillning.

Bortbjuden



Åh vilken härlig dag det vart. Jag har spenderat kvällen hos Sofia med tjejerna. Våran 3-rätters månadsmiddag var det dags för. Nästnästa gång är det min tur igen. Då är det Juni och förhoppningsvis fint väder så man kan sitta ute hela kvällen. Sofia hade i allaf all tema 80-tal på sina maträtter. Det var ett bra tema tycker jag. Mycket gott. Sedan fick vi påskägg och smink från hongkong. Tusen tack för det sötsofia.

Annars har inte dagen bjudit rullat på rätt soft. Kalle och jag sov ut länge och åkte sedan och tog en brunch på lindahls. Sedan så blev det lite shopping igen. Just det! Ska ju visa vad jag fyndade igår. Äh ni får se imorgon istället. Gjorde ju ett fynd i dag med. :) Sedan har vi storhandlat. Ja vi och alla andra människor i norrköping. Tjena vad folk det var. Men 2000 spänn fattigare har vi nu en välfyld kyl och kommer kunna äta tills vi spricker.

Just det! Fick mina kryddor och ljus idag. Jag och Johanna roade oss med att gå på ljus och kryddparty 2 torsdagar på raken för ett tag sedan. Nu ska här lagas supergod mat och luktas gott. Lite sugen på att krypa ner i badet och tända lite väldoftande ljus redan nu men klockan börjar bli mycket. I morgon är det långfredag och då har jag inte ett skit planerat. Ska nog passa på att städa ur förrådet nu när jag har min starka kille hemma till hjälp. Man kan ju inte slappa bara för att man är ledig. hehe!

Lång dag



Oj vilken lång dag det blev idag. Men vad jag har hunnit med grejer. Jag har vart och skaffat nytt pass. Lunchast med Kalle. Shoppat på ingelsta. Det var tokrea på H&M (ska visa mina små inköp sen). Druckigt öl på uteservering och vart på fotbollsmatch. Nu till soffan där kalle och pizza väntar. Filmtime!

Förresten så träffade jag både vänner, bekanta och kännigendisar på matchen men ingen Angelica inte. Jag spanade runt allt jag kunde och kanske kanske att jag såg dig på läktaren. :)

Jag finns visst!



Den har dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Skulle få så mycket gjort men så ställde sig allt på tvären av att jag inte hittar mitt pass. Kanske vore bra att ta tag i det där med att införskaffa sig ett körkort snart. Grejen är bara det att utan legetimation så är det ju lite svårt att legetimera sig när man ska skriva in sig. haha! Jaja! Det får bli en annan dag helt enkelt. Jag har i alla fall haft en helt ok dag och haft en mysig lunch med Sofia ute i solen. Nu ska jag ta och se om slangen jag köpte på classe idag funkar. Skulle ju inte förvåna mig om det är en miljon hål i den med tanke på vilken vidare tur jag haft idag.....not. haha! Men jag är glad ändå. Vem kan vara bitter när det är så varmt ute så man kan ta en utelunch. :)

Solstol



IKEA har i år återlanserat sin PS VÅGÖ. Inte nog med att jag alltid tyckt att den är superfin. Den är billig med. Frågan är nu bara hur pass sköna de är att sitta i. Funderar starkt på att införskaffa en som solstol att ha på gräsmattan. Känns bara som om man skulle vilja ha en fotpall till.

Zippedidoda zippediday


Vilken otrolig dag det vart. Vilket väder. Varmt och härligt! Mitt nysådda gräs ahr börjat titta upp så smått. Kommer nog bli toppen där ute när de väl kommer igång på riktigt. Jag måste dock inhandla mig en slang för det tar bra lång tid att vattna hela gräsmattan med vattenkanna. haha!

Kastrull

Haha! Lästre precis Alex fina blogginlägg. Han har fantasi den killen. Lol!

Party in da house




Alex gästbloggar:

Helt sjuk fest, killarna kollar fotboll och tjejerna trodde dom va ensamma i party rummet....men då trode dom fel, skulle på toan brevid, och hörde lite stön,, bestämde mig för att oppna dörren lite på glänt och snegla in,,resten får eran fantasi avbilda,, men JA det va en galen scen!!

Lite sommarkänslor



Grillning och fotboll på schemat. Själv funderar jag på om det är dax att börja fixa iordning mig. :)

Underbart


Vädret har vänt och det nu är sol och varmt. Grillning står på schemat. Sweet! Har roat mig med att vara ute på uteplatsen och sått plocksallad, ruccola, babyspenat, basilika och gräslök. Har även inhandlat tomater och smultron som ska planteras. Kommer bli toppen.

Önskar er alla en bra dag. Kram!

Helgplaner



Tänte först tipsa om den här tvålen. Köpte den på ica-maxi och den är nog tänkt att rikta sig mot små barn. Men ojoj vad gott den luktar. Som godis typ. Att den sen är svart gör ju bara att den passar bra med handukarna. :)

Idag är det lite städning på g eftersom vi får finbesök ikväll. Det blir lite käk, vin och mys och sedan får vi se vart kvällen slutar. Det här vädret får mig inte på partyhumör precis. Men det är helg och det måste ju firas. Igår var jag så trött så jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Jobbig vecka på jobbet. Sedan har jag ont i hela kroppen efter gokarten. Snacka om otränad. Ok att jag kanske höll lite mer kramaktigt i ratten än övriga som faktiskt har körvana. haha! Körkort ska fixas denna sommar. Jag får sluta vara så lat. :)

Nej nu åter till städningen. Vi hörs!

Conscious Collection


Lyckades klicka hem den här i min storlek idag. Hoppas den passar. Ser ut att vara en perfekt klänning för romantiska middagar i sommar.

Color vs. black and white



A small minority of people say that they dream only in black and white. Själv drömmer jag i färg och nu ska Svinpäls och jag sova. God natt med er!

Pusselkonst



Jag har en liten nördig hobby. Jag gillar att lägga pussel. Brukar ha det som tradition att inhandla mig ett pussel att lägga i mellandagarna varje år. Sist var jag dock utomlands vid det tillfället så det blev inget den gången. Men jag har alltid undrat vad man ska hitta på med alla pussel jag börjar samla på mig. Det är ju inte så lika skoj att lägga samma om och om igen. Hittade den här bilden på nätet där någn byggt ihop alla sina pussel. Rätt cool faktiskt. Kan man ju pryda en hel vägg med sen. Frågan är bara var i hela friden jag ska få plats att lägga ihop alla mina pussel. Kan ju ta ett tag att bli klar med för den delen. Om det är dåligt väder i sommar så vet i alla fall jag vad jag kan fördriva tiden med. haha!

Wooohooo


Nu har vi vart och kört gokart med jobbet. Vann gjorde jag inte men jag kom faktiskt inte sist heller. Det är ju en rätt bra merit för att vara ensam i skaran om att inte ha körkort och typ noll i körvana. 1:an och 2:an har dock båda blivit av med sina körkort på grund av fortkörning. Huuumm! Kanske kan finnas någon koppling där eller? haha! Efter vi kört som blådårar hela bunten så åkte vi och käkade på texas longhorn. Jag tror inte jag vart så här mätt i hela mitt liv. Dessutom har jag med en massa mat hem för att jag inte orkade äta upp. Matlåda i morgon fixad och klar med andra ord. :)

Nu ska jag ta och dra ett varv med snabeldraken i soffan. Katterna fäller som aldrig förr nu när våren är på g.

Vid fönstret


Jag har alltid vart sugen på en sån där mysig sittplats vid fönster. Tycke jag ser att de har det hela tiden i amerkanska filmer och serier. Nu har ju inte jag några vidara bra fönster hemma. Inte någon trevlig utsikt heller för den delen. Men vem vet. Kanske kan fixa något liknande i alla fall. Katterna skulle i alla fall uppskatta det. De skiter i utsikten men gillar att spana på grannarna och fåglar. :)

Lovisa Burfitt för Rörstrand

Jag är inte så mycket för serviser och liknande men detta kan till och med jag bli sugen på. Jag älskar Lovisa Burfitts illustrationer. Det ska finnas i butik sedan vecka 14. Undra om de fått in det på Cervera. Har en tusing att shoppa loss för där.


Nyfiken


Idag är en soft dag på jobbet. Vi har haft månadsmöte sedan i morse och nu har vi en liten paus. Vi sätter igång igen kl 10. I eftermiddag ska vi göra något men jag vet inte vad. Vi åker f rån jobbet efter 3 typ. Spännande! Jag hoppas på god mat och en aktivitet där jag vinner. haha! Vi har ju kört både bowling, 5(?)-kamp, laserdome, rally osv. Än har jag inte lyckats vinna något. Speciellt inte rallyt. Haha! Jag har ju inte ens körkort. Men jag fick lite handikapp i form av en automatbil. Kom inte sist heller. Lol! Kul var det. Ha en trevlig torsdag ni också.

Vårstädning



Finns det något tråkigare än att städa? Ja inte är det mycket i alla fall. Frank höll mig sällskap igår när jag rensade lite i garderoben. Är till min förvåning i behov av lite nya vårskor. Konstigt att man kan ha över 100 par skor men aldrig några som passar. ;)

Hårdträning



Svinpäls och jag går på hårtträning inför Sommaren. Fast svinpäls är lite duktigare än mig måste jag erkänna.

Favorit



Nu har jag gjort en helrenovering på benen och fötterna vill jag lova. Nu kan värmen få komma när den vill. JAG ÄR REDO!!!!

Min favoritprodukt för tillfället är peelingen från rosenserien. Gör underverk på min fortfarande vintertorra hud. För övrigt så görs de bästa rakhyvlarna för män och den bästa oljan för barn. Men tror ni det stoppar mig? Icke sa Nicke! Övriga prylar är från bodyshop. Fast det är nog på tiden att byta ut mot en mer vårig doft på dushkrämen känner jag.

Nej nu ska jag gå och smörja in kroppen tills den är lika fet och flottig som en cheeseburgare.

Sten, sax, påse


Har skrivit en rolig text och printat ut. Nu är frågan vart jag ska spika upp tavelskrället bara.

Skyldig!



Vem av katterna har använt Kalles äckliga jobbstrumpa som toapapper? Jag tycker Svinpäls ser rätt skyldig ut.

Men dra mig baklänges. Just nu precis när jag skriver det här ser jag henne i övonvrån komma springades med hushållspappret från köket. Hela rullen alltså. Hahaha! Vad håller hon på med?

Bakslag



I går när jag kom hem från jobbet så strålade solen. Det var vår och varmt och härligt. Idag är det kallt och grått och mina planer på att forsätta trägårdsarbetet som påbörjades igår får vänta. Idag känner jag mer för att krypa ner i ett varmt bad och mysa. Kanske se en film och bara ta det så där riktigt lugnt. Tussilagon på uteplasen får växa lite till innan det är dags för storstädning där ute. :)

Odla på väggen


Igår sådde jag gräs på rabatten på uteplatsen som är längst med husväggen. Jag har ju även planer för att sätta igen den andra som är vid boden. Jag vill gärna ha så lite ogräs som möjligt att rensa. Dessutom så får katterna fri tillgång till att strutta runt bäst de vill utan att jag ska behöva oroa mig för att de tror att rabatterna är deras nya toaletter.

Man kan faktiskt odla mycket frukt, bär och grönsaker i krukor. När jag bara hade en balkong så hade jag både tomat, gurka och smultron i balkonglådor och krukor. Smultronen växte dessutom upp året efter igen i balkongådan efter att ha stått ute hela vintern. I år inspereras jag av bilden här uppe. Här ska det odlas sallad och kryddor i långa rader minsann. Krukor med handtag som är lätta att flytta runt får det även bli. Möjligen några hängade krukor med. Sedan gillar jag siffrorna från favoritsaker. Mest som prynad och inte som vägvisning i mina ickebefintliga rabatter. *ler*

Camoflauge Cat

Hitta kissen! Jaaaa, jag har tråkigt på jobbet idag. haha!

Uteplatsplaner



Lite planer för uteplatsen börjar ta form. Eftersom konstrottingsmöblemanget åker ut snart så kommer inte planket vara något hinder för houdinikatten Frank längre. Därför måste det komma upp ett nät uppe på planket (redan inhandlat) som det förhoppningsvis kan växa någon klängväxt på. Vill ju inte att dynboxen som jag ritat till ska bli någon språngbräda ut i friheten precis. Den lilla jordrutan som antagligen är menat att vara en rabatt ska alltså bli igensatt.

Någon som vet en klängväxt som är flerårig och växer snabbt redan första året? Humle är jag inte jättesugen på men det kanske är det alternativet som funkar bäst. Varför kan inte saker växa så snabbt som i photoshop?

Jag gjorde om designen på bloggen lite snabbt så om ni inte ser det så får ni trycka på F5. Snyggare header är på g men jag var lite trött på den jag hade innan. Nu kan jag dessutom få plats med bilder som är bredare än 500 pixlar. :)

Men vad i hela friden håller ni på med?

Tydligen är ni fortfarande en hel drös som går in på min blogg dagligen. Jag har ju för i bövelen inte bloggat sedan förra året. Ok! Ni får som ni vill. Jag får väl börja blogga igen.

Kan uppdatera er om vad som hänt sedan sist. Massor med roliga grjer har vart på agendan. Det har vart en massa födelsegasfester, resor och jag vet inte vad. Har haft fullt upp kvällarna och helgerna och tiden har gått så fort så jag knappt hunnit med. Jag fördriver mina dagar på jobbet men kan faktiskt berätta att jag sökt lite andra spännande jobb. Vi får la hålla tummarna för att jag kommer vidare i karriären. Ok att jag trivs här men det är ju inte helt fel att komma upp sig lite. :) Förra veckan var jag i sthlm på lite spännande grejer men vi får se vad som händer och hur det går.

Annars så kommer jag överrösa er läsare med min senaste hobby som jag påbörjade igår. Nämligen operation uteplats. Våren har gett mig ny energi och jag är nu supersugen till att fixa och dona där hemma. Ska absolut lägga upp bilder på mina (ähhhmm) kommande framsteg. HÄR SKA ODLAS OCH INREDAS i mängder.


Förebild: Våran uteplats förra våren. Inte så frodig precis men funkade bra för tv-tittande och grillning.


Möjligen blivande efterbild: Nu i min lilla låda ska det växa så det knakar. Det är ju pinsamt att mamma och pappas husvagnsplats är mer grönskande än min uteplats. Ok att de är pensionärer men skämmes på mig i alla fall. Skärpning på den fronten utlovas. Ja i alla fall försök till skärpning. Eller åtminstonde ett löfte om ett försök till att skärpa till mig. :D